Babymassage

Het eerste zintuig dat de baby ontwikkeld is de huid en dit gebeurt al in de buik. De huid wordt continue geprikkeld door beweging.


Tijdens de cursus babymassage leer je stap voor stap technieken van de Shantala babymassage. Dit is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is voor jullie samen een fijne en mooie manier van contact maken. Dit contact vergroot het gevoel van geborgenheid. Zeker in de eerste maanden na de geboorte is babymassage een fijne ervaring voor je baby.

Lees meer

Hypnobirthing

Hypnobirthing is een vorm van zelfhypnose en gaat er vanuit dat elke baby in warmte en rust geboren moet worden. Tijdens het gebruik van de technieken van hypnobirthing ben je nog gewoon bij bewustzijn maar je lichaam verkeerd in diepe ontspanning. Je houdt dus controle over lichaam en geest.


We gaan in het dagelijks leven regelmatig in en uit hypnose. Het is te vergelijken met het lezen van een goed boek waarin je helemaal in op kunt gaan zonder dat je merkt dat er iemand binnen komt of iets aan je vraagt.

Lees meer

Emotionele Hulp Bij Bevallen (EHBB)

Er zijn duizenden vrouwen, die op hun bevalling beslist niet met plezier terugkijken. Sterker nog: zij ervaren dusdanig klachten, welke PTSS wordt genoemd. PTSS zijn klachten die ook ontstaan na bijvoorbeeld ernstige ongevallen, rampen en crimineel geweld. Zulke bevallingsverhalen worden vaak afgedaan met: "je hebt in ieder geval je kind". Je zou dus blij moeten zijn ....

Lees meer

Tiener yoga

Tieneryoga kan je helpen te relaxen, te ontladen en rust te vinden in zowel lichaam als geest. Door je weer lekker in je vel te voelen, kun je stressvolle situaties weer beter aan en krijg je meer zelfvertrouwen.


Je hebt veel te maken met lichamelijke en geestelijke veranderingen waardoor je jezelf moe, futloos, boos of gefrustreerd kan voelen. Je bent geen kind meer maar ook nog niet volwassen.

Lees meer

Zwangerschaps yoga

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam door hormonen en de groei van je kind in jouw buik. Er gebeurt zowel lichamelijk als geestelijk veel met je. Emoties, verwachtingen en vreugde lopen in deze periode vaak kris kras door elkaar heen. Zwangerschapsyoga heeft als doel jou te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en ook de periode na de geboorte van jouw kind.

Lees meer

Hatha Yoga

Hatha yoga is één van de krachtigste methoden om lichaam en geest te reinigen en optimaal te laten functioneren. Het bestaat uit het beoefenen van lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.


Tijdens de yogales wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af. Door het beoefenen van yoga worden er processen in het lichaam in werking gezet die positief werken op lichaam en geest.

Lees meer